Алексей

(Послеслов към "Животът може да е чудо")

Да, Алексей е истински.

Доста хора ме питат, защо пушел или защо пиел бира. Ами... защото е истински, защото излъсканите гуру-та са също социален стереотип с определени рамки, в които вкарват и нас. Без да се усетим, попадаме в капана на илюзията, че ако правим всичко "както трябва", по точно определения начин, ще станем като тях, ще заживеем някакъв супер-живот в щастие, хармония, любов, изобилие... За съжаление, обещаното щастие рядко се получава според рецептата, а ние решаваме, че не сме направили нещо точно според инструкциите, нещо сме пропуснали, например - бръкнали сме в лявото си ухо два пъти, вместо три и то прекалено бързо. Както беше попитал някой, при това много уместно:

- Ако “Тайната”* беше истина, къде ми е тогава „Ферари”-то?

Проблемът не е във „Ферари”-то – „Ферари” всеки може да има, стига да иска това. Проблемът е, че няма “тайна”, няма универсален външен алгоритъм, няма и универсален личен алгоритъм.

Има обаче един универсален потенциал, който отправя индивидуално предизвикателство към най-съкровеното у всеки човек – неговата уникалност, като го провокира да я проявява по възможно най-креативния и гъвкав начин постоянно, в процеса на целия му живот.

Всъщност, Алексей остана 100% Алексей, защото така никога няма да се разочаровате от него. И защото само с такъв Алексей вие самите можете да си останете автентични, да бъдете себе си, да тръгнете от това, което сте, да използвате това, което имате и онова, което не сте знаели, че имате или че може да бъде използвано. Алексей не е лустросан, защото само така е наистина възможно да ви бъде полезен да възстановите връзката си с потенциала и да живеете живота си като "чудо".

А семинарите? Интересът към тях е голям. Ади се оказа права, че хората са станали по-гъвкави интелектуално и им е писнало от предписания и готови рецепти - те откриват в подхода на Алексей онова, което работи именно за тях, което им помага да възстановят своята лична връзка със света и да започнат сами да случват живота си така, както на тях им харесва, а не както им казва някой друг. 

И понеже много хора питат за Ади - дали тя е “истинска”... Ако в някакъв момент сте разпознали себе си или свой близък в нея, значи отговорът е: “Да!”

А какво ще стане с Ади, писането ли е нейното призвание, ще успее ли да го реализира или отново ще попадне в плен на "намотките"? Това зависи от нея... От всеки един от нас.

Както казва Алексей: "Мога да ви заведа само до ъгъла. Нататък сте вие..."

Пожелавам ви "нататък" да преживеете възторга от откритието, че животът може да е чудо!


Бъдете щастливи,

Ивинела Самуилова


*Става въпрос за нашумелия американски филм "Тайната" ("The Secret"), който предлага универсален алгоритъм за привличане на пари, благополучие, успех, щастие и пр.