Наръчник

 

Необикновен подарък за читателите по повод 10 години от публикуването на „Животът може да е чудо“.


Човек заучава и развива определени модели на мислене и поведение, които му служат като карта за навигация из житейската територия. Реалността обаче се променя и ако картата не я отразява, тя става проблематична. Вместо да помага, започва да пречи и човек зацикля или заживява според чужди модели и предписания. Добрата новина е, че картата подлежи на промяна, а реалността реагира на промяната. И тогава разбираме, че Животът може да е чудо. 

Вдъхновена от идеите на психолога Алексей Бъчев, за които научава по време на семинар за психолози, Ивинела Самуилова решава да ги провери за себе си и това преобръща живота й. Написан за рекордно кратко време и скоропостижно спечелил приза „най-вдъхновяваща книга“, романът „Животът може да е чудо“ вече десетилетие провокира интереса на читателите с необичайната си гледна точка към реалността. Настоящето юбилейно издание съдържа 75 статии, които тандемът Бъчев – Самуилова пишат през годините в отговор на читателски въпроси по актуални проблеми. В познатия контекст на хумор, но с дълбочина и съпричастност към човешките неволи, сборникът предлага оригинални техники за справяне с проблематичното мислене, които всеки може да адаптира към личните си неблагоприятни житейски ситуации. Полезно и навременно четиво, което ще стимулира въображението ви и ще ви зареди с добро настроение.


СЪОБЩЕНИЕ: Поради интереса към подхода на психолога Алексей Бъчев и множеството запитвания за обученията му след публикуването на "Наръчник по практическо чудослучване”, ви информираме, че на 19-ти октомври 2021 г. започва  т.нар. "базисен курс"
- Курсът запознава с основните принципи на подхода и се отработват базисни техники за справяне с проблематични ситуации.
- Курсът е общо 10 часа, разделени на 5 занятия по 2 часа от 19 до 21ч, веднъж седмично всеки вторник.
- Курсът ще се провежда ОНЛАЙН през платформата ZOOM, поради което трябва да имате инсталирано приложението на мобилно устройство (телефон, компютър, пр).  
- Таксата за курса е 30лв. на занятие, но общо 140лв., ако бъде заплатена наведнъж (за предпочитане). При заявяване на участие от ваша страна ще получите банкова сметка за таксата, а ден или два преди началото на курса ще ви бъде изпратен линк и подробностите за включване в срещите.

За записване: simbaley@abv.bg